söndag 24 april 2011

Eastern



Påskafton firades... hos C+J, Kamrat A var oxå på plats. En stillsam föreställning med god mat och sköna viner... riktigt goda! J och jag tillredde ett gäng olika små förrätter/ammisar. Det blev: sparris med smör och riven Parmesan, Nässelcappuccino (tar ca en halv liter nässlor, skär bort de tjockare stammarna, kokar ca 5 min. i saltat vatten, häller av i durkslag, sparar lite av vattnet. Fräser schalotten i smör, i med lite hackad vitlök, fyller på med vitt vin och lite fond – kyckling och grönsaks... Hacka nässlorna och lägg i... Häll i grädde och var inte blygsam här! häll i lite av avkoket, peppra och smaka av med salt. Stavmixa och servera i espressokoppar...), Västerbotten-volauvent med löjrom, rödlök och gräddfil, pepparhalstrad pilgrimsmussla, tryffelbrieomelett. Här nånstans dyker Js bror H upp och får i sig de rester som finns kvar... Till detta dricks Champagne, förstås! En liten smakrensare – sobetto à la Limone. Till huvudrätt serveras; lammracks (oj, oj, oj!) med potatisgratin, grönsallad och en svårt reducerad rödvinssås. Desserten... eggnogs, sött och gott! Sköna vinare smeks ned i halsen; Serego Alighieri Amarone och Roda Reserva... Ingen påskhare syntes till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar