skip to main |
skip to sidebar
Fisklördag

Fredagen bjöd på utegrillade hemmahammare, toppade med foie gras... gott! Men på lördagen tarvas det fisk... Till föris serveras det Laxcarpaccio på tunnskivad Salma med Harry’s Bar-sås. Enkelt och gott. Huvudrätten blir rödtungsfiléer i ugn med primörer och restaurangsås. Salta och peppra fiskfiléerna, ett riv med parmesan och strö över lite hack av dill och gräslök, vik filéerna och lägg i en smörad ugnsform som är bottnad med 2–3 finhackade schalottenlökar, häll en skvätt vitt vin eller bubbel i och ställ in i ugnen på typ 200° i ca 10 minuter. Fräs primörerna, t.ex. grön sparris, palsternackstavar, vårlök, zuccinistavar och Harry Kuvert, i lite olja och mycket smör. Salta och peppra. Restaurangsås innebär sås av fiskfond, vitt vin och grädde... typ. Slänger i det sista av Schweiziska Restaurangskolans fiskfondspulver (finns att köpa på Fisk i Focus – stans bästa fiskhandlare...), lite hummerfond åker oxå i... Ta ut fisken och sila av vätskan ner i såsen, koka upp och blanka av med en klick smör, peppra. Lägg filén på en varm tallrik, på med primörerna och nappera med såsen... Efter maten kom granne M över på några glas vin och lite chit-chat i köket... (det är i köket det händer...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar