söndag 3 april 2011

Fisklördag


Fredagen bjöd på utegrillade hemmahammare, toppade med foie gras... gott! Men på lördagen tarvas det fisk... Till föris serveras det Laxcarpaccio på tunnskivad Salma med Harry’s Bar-sås. Enkelt och gott. Huvudrätten blir rödtungsfiléer i ugn med primörer och restaurangsås. Salta och peppra fiskfiléerna, ett riv med parmesan och strö över lite hack av dill och gräslök, vik filéerna och lägg i en smörad ugnsform som är bottnad med 2–3 finhackade schalottenlökar, häll en skvätt vitt vin eller bubbel i och ställ in i ugnen på typ 200° i ca 10 minuter. Fräs primörerna, t.ex. grön sparris, palsternackstavar, vårlök, zuccinistavar och Harry Kuvert, i lite olja och mycket smör. Salta och peppra. Restaurangsås innebär sås av fiskfond, vitt vin och grädde... typ. Slänger i det sista av Schweiziska Restaurangskolans fiskfondspulver (finns att köpa på Fisk i Focus – stans bästa fiskhandlare...), lite hummerfond åker oxå i... Ta ut fisken och sila av vätskan ner i såsen, koka upp och blanka av med en klick smör, peppra. Lägg filén på en varm tallrik, på med primörerna och nappera med såsen... Efter maten kom granne M över på några glas vin och lite chit-chat i köket... (det är i köket det händer...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar