söndag 3 april 2011

Italienskt långkok


Ragu på kalvbog. Hade tänkt göra dillkött men det kändes lite krångligt idag... Tog mormors gamla Le Creuset gryta och lade i; 4 hackade schalottenlökar och 4 hackade vitlökar, hackad timjan, 2 lagerblad. Lägg i några saltade och pepprade skivor kalvbog, skvätt över lite konjak nåra deciliter vitt vin och en burk tomater. Ställ i kylen över natten. Ta ut nästa morgon och sätt in i ugnen på typ 90° i 8–10 timmar. Ta ut ur ugnen framåt kvällen... plocka ur köttbitarna och dela dem med två gafflar. Köttet bör nu vara så mört att det nästan faller isär... Sätt grytan på spisen, tryck i typ 3 msk tomatpuré och koka ihop. Smaka av med salt peppar och lite råsocker. Red ev. av ragun något... Häll tillbax köttet i grytan. Servera med tagliatelle... och riv över rejält med Parmesan... Shit vad gott det var! Prova själv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar