fredag 1 april 2011

Vurre

Är inte direkt nån älskare av korv... men dessa slangarna ser ju rätt sköna ut... eller? På tal om korv, på kontoret har vi haft en ivrig diskussion om följande: korvstoppning (egen produktion av korv) lär bli (är redan hos vissa...) den nya surdegen. Men vad kommer efter korvstoppningen? Kimchi, rooftop farming eller kanske egen laxodling... Vad tror ni? (bild från Saturday)

2 kommentarer:

  1. Hmm. Spännande. Korv uppfyller ju en del av det som ligger bakom en matlagningstrend, vilket som jag ser det är; hantverk i kombination av historik och mystik.
    Men jag är inte helt övertygad att det kommer slå an hos alla surdegshipsters. Det är lite för organiskt & kladdigt på något sätt. Och så är man tvungen att jobba med färska råvaror under relativt strikta förhållande vad det gäller hygien och tid. En levain, eller jästkultur, kan ju ligga i kylen tills andan faller på. Korv kräver planering.
    Jag har "stoppat" viltkorv (älg, rådjur, ekorre) ett antal gånger. Och, visst det är det kul, och allt man gör själv smakar ju gott. Men, så jävla gott blir det ändå liksom inte. Har väl antagligen gjort fel, men det finns ju en traditioner här på gården ...

    Kimchi ligger bra till. Jag tror fortfarande stenhårt på att syrat käk is the new black. (fan vad trött jag är på den slutklämmen ...).

    SvaraRadera
  2. Tror att de kommer att gå hem på typ Bondegata... Sen kan de glida ned på Urban Deli och snacka korvkryddning med personalen, fett som faan... Syrat käk ÄR det nya svarta!
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera