onsdag 13 oktober 2010

Fiskebaren





Kødbyens Fiskebar ligger, som namnet säger, i Kødbyen eller slakthusområdet eller meat packing district... så här presenterar de sig själva: ”Fiskebaren handler om fisk og skaldyr. Om frisk, sund og lækker mad, om god vin og god stemning.” Inhyst i ett gammalt slakteri eller nåt... vitt kakel på väggarna, betonggolv – svartmålat dock... ett akvarie med blåmaneter. Lite hål i väggarna här och där... Man har målat över med vit färg och satt upp lite speglar. Det är apcoolt! Baren är snudd på fullsatt och alla bord är upptagna... Vi blir visade till vårt bord, som bokats 3 veckor tidigare. Börjar med lite bubbel medan vi synar menyn. Jädra massa goa grejer... U startade med en klassisk Löjrom med tillbehör, M och L tog Tartar på Öring och jag valde sallad på Kungskrabbba rullad i rotselleriskivor – helt fantastiskt gott! Till huvudrätt valde alla Slätvar., panerad med en tunn brödskiva? oxå detta helt suveränt eller sövve som man säger i götet... Till detta serverades små färskpotatisar i en Karl-Johanpesto... gott bröd och mycket vin... Dax för dessert. U tog Blåbär och blommor, M tog Rabarbergranité och L och jag tog ostbricka – en måltid långt utöver det vanliga. Kaffe och avec... Måste hit igen... Kan rekommenderas, som ni fattar... (aaahh!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar