Ben med hål lyder en ungefärlig översättning från italienska... Börja med att fräsa fintärnad morot och stjälkselleri med hackad gullök. Salta och peppra. Tillsätt vitlök efter tycke och smak. Hackad och pressad – mycket... Bind upp kalvläggen, salta och peppra och pudra med mjöl. Lägg köttet i oljad långpanna. Sila av några burkar med hela tomater, spara tomatvätskan... Dela tomaterna och lägg i pannan och på köttet... Lägg över grönsakshacket.I med, typ 2, lagerblad persilja och timjan. Vispa/koka ur stekpannan med vin och spara. Koka ihop buljong på kalvfond vatten och vin och tillsätt tomatvätska + vätskan från stekpannan. In med pannan i ugnen på 175 grader i monst 2 timmar, gärna längre... Öppna och rör om lite då och då och tillsätt buljong hela tiden. Detta blir en fantastisk anrättning mustig och god. Servera med gremolata. Själv tycker jag att det räcker att äta lite bröd till men man kan förstås servera kokt potatis, potatismos, polenta, hasselbackspotatis eller som i Italien med Risotto alla Milanese. Låter dock lite mäktigt tycker jag. Märgen i benet smakar mums! Smaklig spis!
tisdag 5 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar