Att få tag på en skaplig olivolja för att använda till stekning är inte helt enkelt... Min ”lokala handlare” här i förorten har en 6 meter lång hylla (med 6 hyllplan) fullproppad med extra virgine och andra smaksatta snyggoljor. Men ”vanliga”, ”stekvänliga” oljor verkar väldigt svårt att få tag på. Konstigt... En olivoljesnobbism har brett ut sig. Varje kök med självaktning bör förstås ha minst en snyggolja... att ringla över en sallad, droppa på surdegsbröd, hälla på en varm soppa eller på en nystekt köttbit... Men man ställer sig inte och steker eller gör aioli med en ”gräsig” och grön olja som kostar 300 spänn per halvliter... eller? Det kan oxå påpekas att Italien importerar mer olivolja än de exporterar... Vilket betyder att den oljan du har hemma som det står Toscana på antagligen kommer från Spanien – som är väldens största exportör av olivolja... (jag köper aldrig Zetas produkter...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar