måndag 29 mars 2010

Earth Hour-middag



Lördag kväll, fisk på menyn... och Earth Hour. Inser nu i efterhand att vår Earth Hour låg en halvtimma före, d.v.s. mellan 20.00–21.00 istället för mellan 20.30–21.30 som var påbudet... Ja ja en timma blev det iallafall... Var på 158:ans Fisk och inhandlade lite plattfisk. M fixade nåra krustader med räkmojja att inmundiga tillsammans med vin under matlagningen. Fräs ihop babyspenat, med lite mortlade fänkolsfrön salt peppar och en skvätt grädde... Lägg en klick på varje fiskfilé (helst Sjötunga – den är godast tycker jag – men det går bra med Bergtunga eller Rödtunga oxå...) salta peppra och vik över. Smöra en ugnsfast form och lägg i hackad shalottenök i botten. Lägg i fisken. Fyll på med Champagne (ev. Mousserande vin) typ nån centimeter högt (beroende på hur tjocka fiskfiléerna blir...). Lägg på ett smörat bakplåtspapper och in i ugnen i ca 15 minuter på 200–225 grader. Ta ut fisken och värmehåll den, häll i fonden som blivit i en kastrull och låt koka ihop. Sila ifrån shalottenlöken och häll i grädde tills du skäms... en sen lite till... Hacka lite gräslök och lägg i såsen... Servera med ett Potatismos smaksatt med citron (saft+zest+olja) och parmesan. Dekorera med nåt grönt: sockerärtor, Mangoldblad eller nåt... Till dessert gjorde M pistaschmaräng med rabarber- och vaniljkompott serverat med en klick grädde finhackad rabarber och färska jordgubbar... sicken grej vaa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar