söndag 29 juli 2012

Indiskt i trädgården



Vad passar bättre en varm dag än lite het indisk chicken curry? Gör en kryddblandning på mortlad: bockhornsklöver, korianderfrön, fänkålsfrön, lagerblad, curryblad, kardemummafrön, spiskumminfrön, flingsalt och lite nejlikor... hackar i chili, vitlök, ingefära... i med olja, soja och tomatpuré... chilipulver, paprikapulver och lite kanel... inte för mycket. Kanske nått mer som jag glömt... jo lite muscovadosocker. Rör ihop allt till en skön pasta och låt stå! Kycklinglårfiléer – delar varje filé i typ 3 delar. Fräser tillsammans med hackad lök i jordnötsolja. I med kryddpastan, rör runt. En skvätt kycklingfond och en burk kokosmjölk adderas. Låt bubbla i 40 min. kanske. Servera med salladsblad, Ms hemgjorda Naan-bröd, raita och div. pickles och chutenys... Ljust öl och vatten funkar bra till...  (Hanging out of Second Avenue, Eating chicken vindaloo, I just want to be with you, I just want to have something to do, Tonight, tonight, tonight,tonight,tonight,tonight, Well allright...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar