lördag 25 januari 2014
Buff B.
Söndagsmiddag! En klassisk Boeuf Bourgoignon. Detta blev kanske den godaste ever... Skär ned högreven i mindre bitar och bryner lätt i panna. Fräser sedan sidfläsk, lök, morot och vitlök. I med allt i en gryta... pudrar över med vetemjöl och rör runt. Kokar ur pannan med vin och häller i grytan... adderar en matsked tomatpuré och en matsked dijonsenap, en skvätt kalvfond. Salt peppar och färsk timjan. Fyller på med rött vin så det täcker och låter allt koka upp! Sedan kommer tricket! Ställer in grytan, med lock, i ugnen på 80 grader. Där får den stå över natten vilket är ca 8 timmar. Nästa morgon doftar det fantastisk i köket... och det smakar helt fantastisk. Godaste buffen ever... (eller Burgundisk gryta som man kan säga på svenska... fast det låter lite löjligt, eller?). Låter grytan svalna för att senare, framåt kvällen värma på den. Serverar med ett neutral potatismos, frästa smålökar och champinjoner... Yes! Vilka smaker...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar