söndag 12 december 2010

Nord & Syd

Till middag blir det Koreansk biff... Är den från Nord- eller Sydkorea? Frågar C... Jag blir svarslös... Strimla kött, lövbiff eller ryggbiff t.ex. Gör en marinad på soja, socker, sesamolja, ingefära, vitlök, purjolök, risvin, svartpeppar och sesamfrö. Lägg kött och marinad i en bunke och låt stå i kylen minst 1 timma... Woka köttet och servera med nudlar – gärna frästa i lite av marinaden – och ”asien-inlagd” gurka. Toppa med koriander. Två bra koreanska restauranger ligger på Luntmakargatan i sthlm; Arirang och Koreana...

2 kommentarer:

  1. Åt en för stabil och lite mesig Bi Bim Bap på Arirang i måndagskväll.
    Blev rejält besviken då de presterat mycket bättre vid tidigare besök.
    -Oh well, it's monday you know ...

    SvaraRadera
  2. Tråkigt! Deras kycklingspett är fantastiska... brukar serveras till lunch nån gång i veckan...
    /S I L V E R B O Y

    SvaraRadera