skip to main |
skip to sidebar
Asien igen...
Syrran får flytta in sin föllse-picknick, 8° och 11 m/s lockar inte till uteaktivitet... Pick-nick blev det inne fast ute... Sallad Niçoise med nåra sköna ostar och bröd. Gott! Väl tillbax hemma är det läge att börja förbereda kvällens middag. Som så många gånger förr blir det asiatiskt. Friterat – vi måste ju använda fritösen... Förbereder en Biff Tataki; tar en bit oxfilé, lite svartpeppar och sedan ned i het stekpanna. Liter den bara precis få färg runt om. Upp ur pannan och in en sväng i frysen för att stoppa tillagningen. (orkade inte göra en isbädd...) In med köttet i en zip-lock ihop med en marinad/dressing gjord på; soja, ljus soja, lime, fisksås, ingefära, vitlök, chili, mirin. Låt ligga i kylen minst 1 timma. Ta ut och skär upp i skivor. Lägg på ett serveringsfat och häll över lite utav marinaden/dressingen. Toppa rejält med hackad koriander, holy basil och, varför inte, ramslök. (Har hört att det finns ramslök på Särö...) Kokoskokta nudlar med böngroddar och friterat; små vårrullar, tempura pak soi och Ms fabulous corn-flakes-chicken-nuggets... Kimchi finns alltid till hands i vårt hem och passar lika bra till asiatiskt som till Wallenbergare. Vi dricker ett Nya Zeeländskt vatten som är väldigt svårt att få tag på Antipodes snyggt och gott. Senare slarvar vi även i oss några flarror San Pellegrino. Det är ju ändå helg lixom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar