skip to main |
skip to sidebar
Vårkyckling
Mamma ringde häromdan! – Vi har fått en massa vårkycklingar, kan inte ni laga till dem och bjuda oss på middag? – Visst, sa jag, kom på söndag! Vårkyckling måste man äta nån gång varje vår... Vi börjar med en liten föris; laxtartar på sked med konfiterad äggula på smörstektbröd... till det dricker vi bubbel spajkad med en 3:a Calvados... The main attraction: vårkyckling inkletad i ankfett saltad och pepprad. Först brynt i panna sedan körd i ugnen på 175° tills innetempen är 68–70 grader. Servers med smörsvängd nypotatis, lättfrästa grönisar och en sås på kycklingfond, dragon och dijonsenap. Några flaskor Zenato till det... Vi fortsätter det franska temat med friterad Camembert (lite twistad, med tempura, fast det gör vi nog inte nästa gång...) med plommonmarmelad och den klassiska friterade persiljan... Det blev en god lite franskinspirerad söndagsmiddag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar