Midsommar firas enligt tradition i Bohuslän. Dock med avstickare till Grekland förra året t.ex. Sicilien året innan dess... men ändå. Midsommarlunchen intages på en brygga i Hälleviksstrand hos vännerna A+B. Sill, nubbe, potatis, öl mm... Dans kring majstång, köp av lotter mm... Efter detta; återfart till Härön. Efter lite trubbel med länsman kan vi sätta igång prepp för midsommarmiddagen. Årets upplaga blir en avsmakningsmeny på 9 st små tallrikar som inmundigas på stående fot i sjöboden, tillsammans med lämplig dryck. Champagne, rosé, rött, vitt, drinx mm. Varannan vatten! Nedan listas de 9 smakerna:
- Ms hemmaknäcke med en skiva smör och en skiva Västerbotten, surdegsbröd med Js gubbröra
- Gazpacho
- Vietnamesiska vårrullar med bonzo ponzo
- PGM (Pilgrimsmussla med creme fraishe, sweetchili och mynta)
- Havskräfta med manchego på tortilla toppat med salsa verde
- Black Cod
- Tigerkyckling (variant av en gammal deja vu-klassiker)
- Tryffelrisotto
- Oxfilé à la Bookmaker (pepperrot, mean mr mustard, surdegsbröd)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar