torsdag 7 juni 2012

Svenska flaggans dag


Den 6:e juni passerade ganska obemärkt förbi tycker jag... Känns som att det inte finns någon riktig idé kring denna helgdag. 2005, när det beslutades att nationaldagen skulle bli en helgdag så snodde man den sköna Annandag Pingst som alltid var en måndag och då gjorde det till en skön ”långhelg”. Nationaldagen, som då är datumbestämd, kan ju infalla vilken veckodag som helst. Som i år när den infaller på en onsdag så känns det lite meningslöst... Tanken med att göra det till en helgdag var förstås att den skulle ges lite högre status som en ”viktig” dag. Men vad gör man då på nationaldagen? Vet faktiskt inte... Kungafamiljen visar väl upp sig nånstans på något sätt. Kanske man kunde få se dem dansa och sjunga på Skansen – allihopa iklädda nåra töntiga folkdräkter... Det hade varit kul, att de en gång om året verkligen fick underhålla... fast det är klart kungen är ju nästan alltid underhållande när han blir intervjuad! En kollega var med och arrade en ”sekelskiftes-picknick” i Botaniska Trädgården (det var inte senaste sekelskiftet som då avsågs...). Såg även att de hade ”nationaldagsgolf” på golfbanan i förorten. Glada människor iförda blå och gula kläder... kändes nästan som det var maskerad på golfbanan. Pratade lite med min granne J som är amerikan om de amerikanska helgerna; 4th of July, Independence Day. Labour Day mfl. Där handlar det mest om att ha BBQ och bli lite lagom packad på öl... Tror att den svenska nationaldagen kommer att hamna där oxå... (crocs, träningsoverall, flintastek och bässss!)
     Själv ansade jag skägget. vaxade ryggen och åt en god middag på Kallbadhuset. Till förrätt valde vi; Pilgrimsmussla (PGM) med carpaccio av havskräfta, sellerikräm och nässelinfusion. Ett glas Chablis till det. Fantastiska smaker... verkligen! Till huvudrätt; hängmörad entrecôte, friterad färskpotatis, rödvinssås, sparris grillad tomat och rostad vitlök... samma här, jättegoda smaker riktigt bra kött. Köttet tillrett efter önskemål; rare! Till det ett glas Barbera d’Alba. Thomas Norman basar i köket och har lyft maten ytterligare ett snäpp... Det kommer bli fler kvällar här nere denna sommar!  (Vi talade om Sverige, Som är landet där vi bor, Där alla har det bra, Och där ingen blir för stor...)

2 kommentarer:

  1. Vaxade du ryggen?
    Med socker eller vax?

    SvaraRadera
  2. Vax, så att det känns lite... Fast det kanske det gör med socker oxå!
    Men vill man vara fin så får man lida pin...
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera