måndag 5 mars 2012

Lördagsmiddag



Flott besök från Toltorpsdalen. C+P med barn kommer över på middag. Först bubbel och Alexandras feta-och chiliröra. Några småförisar som intages stående i köket. Hjortbookmaker, Kantarellcappucco (igen!) och en gravad, rökt lax skiva med wasabimajjo mellan västerbottenchips. Barnen serveras en köttfärssås – ingen bolognese! Till huvudrätt blir det; Hummerpasta. Plockar ut köttet ur humrarna, fräser och sedan kokar skal och rens ihop med lök, fänkål, morot, vitlök, paprika, chili, stjälkselleri, timjan, tomatpuré, vitt vin, cognac m.m. till en fond. Adderar grädde och smör. Kokar fettuccine, lägger upp på varm tallrik, på med hummerkött och en halv hummerstjärt på varje. Napperar såsen och dekorerar med finhackad tomat, salladslök, hackad persilja och timjan. Wow vad gott! Till detta dricker vi Irony Pinot Noir och Clay Station Viognier. Desserten består av hemgjord cocosglass och chili- och muscovadofräst färsk annanas. Espresso och Grönstedts på det... Gästerna bokade en ny tid om 3 veckor! Tack och välkomna åter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar