tisdag 10 januari 2012

Bistro Süd





Fredagkväll på Söder. Startar med drinx på Rival... eller drinx, bubbel var det väl? Prosecco om jag minns rätt. Snubben i baren hade iallafall ett snyggt och välansat skägg. Skön avslappnat ställe med bar i 3 nivåer och matsal för den som har sådana böjelser. Vi trotsar dock kylan och drar vidare till Bistro Süd. Skön kvartersbistro med svensk-fransk touch. Menyn på väggen, vinlistan på bordet... Fullsatt och ett och annat känt nylle från media- och skådisvärlden. In med vin! Penfolds och McManis... Brödkorg landar på bordet... Brödet får ej godkänt av brödexperten i sällskapet... – Bikarbonatsbröd, får vi höra. Vi beställer; Ankleverterrin, Rödbetor med fetaost och Carpaccio som förrätter. Till huvudrätt beställs det; Lammlägg, Grissida och Burgare... Förrätterna var super... alla nöjda. Lite mycket nötkross på rödbetorna kanske! Vännerna L+U var inte översvallande nöjda med burgaren, L hade nog fikat efter Piggvaren som tyvärr var slut. M gjorde nästan vågen över Grissidan... riktigt bra och jag som hade hoppats kunna beställa blodpudding (fanns ej på menyn denna kväll...), blev supernöjd med lammläggen. Ingen av oss är egentligen intresserad av dessert men en 70-talsklassiker som Friterad Camembert med hjortronsylt och friterad persilja går bara inte att undvika. Vi delar alla 4 på en portion... ahh! det är ju bra! Avslutar med espresso och dyrrom... Skönt ställe, bra service och god mat vad mer kan man begära! Mätta och lätta på steget drar vi oss tillbax till Bastugatan för musikquiz och olika drycker... (Don’t turn away now Darlin’ lets fire it up and wind it out...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar