Nyårsafton firas hos M+P. Vi dyker upp redan vid 16-tiden för att börja förberedelserna för kvällens meny. Eftersom vi har rätt många flaskor Champagne så börjar vi att bubbla med en gång! (Bollinger). Vid halv åtta sätter vi oss till bords. Först ut är en klassisk Löjromstoast – alltid gott med Kalix-Löjrom, (Tattinger). Tallrik nummer 2 är Hummer på 3 sätt; Perod- och parmesangratinerad hummerstjärt, hummer-
cappuccino, Ms variant av Wagners hummersallad serverad i parmesankorg, (Pol Roger). Här blir det tid för en liten paus... Huvudrätten står på bordet! Ugnsbakad Sjötungsfilé med sås på Champagne och Noilly Prat (... och mycket smör, grädde, fiskfond, parmesan...), duchesspotatis och en sherryfräst spenat- och sockerärtsmix. Till detta drack vi både Champagne och en flaska Zinfandel från 2001... (kommer tyvärr inte ihåg namnet). Efter fisken en vällagrad, tunnhyvlad Parmesan. Serverad med 3 marmelader. Till den kom en flaska Tommasi Amarone... (ständigt dessa Amarone!). Klockan börjar att närma sig tolv så vi beslutar att ta desserten efter tolvslaget. Ut i natten med en flaska Champagne, här kan man med fördel gå ned lite i pris... finns ingen anledning att dricka dyrchampagne eller årgångschampagne utomhus i vinternatten... Väljer här en Bonnaire... Viking är inte helt förtjust i fyrverkerierna men han lugnar sig snart... Dessert så... M har gjort en passionfrukts-panna cotta, serveras med hallon och riven vit choklad. Kaffe, whisky och diverse slattar; bubbel och rött! Gott nytt år alla! (No more champagne And the fireworks are through...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar