torsdag 26 januari 2012

Chillikonkarn

Plockade med mig en ”Chili con Carne” från Kågebaren till lunch. 60 spänn. Egentligen är det en maträtt som står för allt som jag är emot... Namnet på rätten säger ju ganska exakt vad den skall innehålla; nämligen chili med kött... Kågebarens, och typ 90% av alla lunchhak och krogars chili con carne är gjorda efter nån 70-tals idé från ett receptkort ur en såndär receptlåda i plast från Receptklubben... Ingredienser brukar vara; blandfärs (gärna ett fruset ”blandfärsblock” rätt ned i varm panna), krossade tomater, buljongtärning m. vatten, Findus ketchup, gul lök, paprika pulver, böner, ev. en pressad vitlöksklyfta och kanske lite hackad röd paprika, salt + peppar... färdigt! Så kallat långkok på extremt kort tid, färdigt på 27 min. Yes! Servera med ris, tjocka gurkskivor och extra ketchup! Låter inte speciellt gott... nostalgin går nästan att ta på! Detta var oftast en ganska smaklös, nästan vattnig sörja till anrättning som man ofta fick när man hängde med nån klassis hem och fick käka middag med dennes familj. I ärlighetens namn skall det väl sägas att det kan ha hänt att en liknande rätt även serverades i mitt hem i slutet av 70-talet. Men det är glömt nu! Kågebarens Chili con Carne med extra sallad istället för ris är faktiskt helt ok... och prisvärd. (Hur man gör ”riktig” chili finns beskrivet i några tidigare inlägg här på Silverboy. Bl.a. detta Chili Cook-out...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar