söndag 8 januari 2012




Nåra dar hos U+L i sthlm. Eftersom de nyligen var på Raffles så bjuds vi på sköna Singapore Slings... Vi har bokat bord på AG men börjar i baren på Grand med bubbel. Droska till Kungsholmen och AG (det ligger nästan granne med den lägenheten jag bodde i på Flemminggatan för ett tiotal år sedan...). Det första man möts av är deras ”dry aging room” där de hänger sitt kött. Interiört påminner lokalen en del om Kødbyens Fiskebar i København. Mycket vitt kakel... Jonas Bohlins inredning funkar ok, kanske att armaturen och ”träden” inte känns helt lyckade. Hade varit fränt med lite slakthusdraperier, alltså i gummi... Alla beställer Entrecôte på ben. Först får vi in lite grillat bröd och lardo med rosmarin och salt... mmm, fett som är gott! M&U får in vitlök- och chilifräst glaskrabba till förrätt, L och jag valde Rårökta, handfångade räkor från Argentina. Fantastiskt gott! Vi kunder inte enas om vilken som var godast... Till detta dricker vi lite olika viner. Till huvudrätten rekommenderar vår servitris ett Alto Moncayo Veraton, finns på beställningssortimentet på bolaget – beställ! In kommer huvudrätten... två feta entrecôter på ben, grillad tomat, en liten bakpotatis, enkel grönsallad med parmesan och bea! Köttet är helt outstanding asså! Kanske det godaste kött man ätit, exkluderat Wagyu då... Riktig riktigt bra. M gnager på benet... AG tipsar just om detta i menyn – för där sitter ju smaken lixom... Hit måste man gå... iallafall om man är en ”red-meat-eater”. Servicen är utmärkt vår servitris är behaglig och kunnig, tipsar och bra viner etc etc. Vi avslutar med kaffe och avec... Hit går vi gärna tillbax. Skulle vara kul om nån ”vågade” göra detta i götet... På riktigt! De snygga doggybagsen, med zip-lock, fyller vi med köttben som vi tar med hem till Stanley! Extra plus för meny med gamla resp. nya priset! Alltså 25% resp. 12% moms...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar